Ingredienten
4 personen
- 500g entrecote
- 3 kleine uien
- 5 lente-uitjes
- 1 grote wortel
- 400g kleine champignons
- 0.5 Chinese kool
- 180g taugé
- 225g bamboescheuten uit blik
- 100g stevige tofu
- 100g verse shiratakenoedels
- 6 eieren
- 60ml olie
Saus
- 80ml Japanse sojasaus
- 60ml runderbouillon
- 60ml sake
- 60ml mirin
- 2 el suiker
Bereiding
- 1Snij het vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes op een schaal. Laat ruimte vrij voor de groente en noedels. Dek het vlees af met plasticfolie en zet de schaal in de koelkast.
- 2Snij de 3 uien elk in 6 stukken. Snij het onderste deel van de lente-uitjes in stukken van 4 cm. Verwijder het donkergroene bovenste gedeelte. Snij de wortel in smalle reepjes van 4 cm. Snij de paddenstoelen doormidden. Snij de kool in stukken en verwijder harde delen. Snij de bamboescheuten in even grote reepjes als de rest van de groente. Snij de tofu bij het vlees op de schaal.
- 3Kook de noedels 3 minuten. Kook ze niet te gaar, anders vallen ze uit elkaar. Laat ze goed uitlekken en knip ze met een schaar in korte stukken. Leg de noedels op de schaal.
- 4Meng de sojasaus, runderbouillon, sake, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
- 5Dek de tafel met voor iedereen een kom rijst, een kommetje met 1 losgeklopt ei, eetstokjes en een servet. Zet een gourmetstel of een elektrische koekenpan op tafel.
- 6Verhit het gourmetstel of elektrische koekenpan en vet lichtjes in met olie. Roerbak een derde van de groente 2 minuten. Schuif de groente naar de rand van de pan. Schroei een derde va het vlees aan beide kanten in 30 seconde dicht. Besprenkel het met wat saus. Meng wat noedels en tofu door het vlees en groente.
- 7Neem met uw eetstokjes wat groeten en vlees uit de pan en haal het duur uw losgeklopte, rauwe ei voor u het hapje eet. Als alles op is, verhit u de pan opnieuw en herhaalt u het proces.
- 8Smakelijk eten!