Vietnamese Banh Xeo

Vietnamese Banh Xeo

Vis, Vlees

Hoofdgerecht

Vietnam

30 minuten

Recepten overzicht

Ingredienten

4 personen

  • 400g Banh Xeo meel
  • 400ml kokosmelk
  • 400ml water
  • 1 tl kurkuma
  • 3 bosuitjes
  • 200g buikspek
  • 200g kleine garnalen
  • zonnebloemolie
  • 150g taugé
  • 1 chilipeper
  • 1 knoflook
  • vissaus
  • 1 tl suiker
  • krop krulsla
  • komkommer
  • munt
  • koriander
  • lange koriander
  • Thaise basilicum

Bereiding

  • 1Meng in een kom de rijstbloem, kurkuma, kokoswater, water en met elkaar. Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de buikspek in blokjes. Pel de garnalen.
  • 2Verhit een wok met dikke bodem, schenk de olie erin en laat heet worden, schep hier wat beslag over, verdeel de buikspek, garnalen, bosuitjes en taugé over. Vouw de pannenkoek dubbel als het beslag krokant is. Bak nog even door, haal uit de pan en laat op een druiprek uitlekken.
  • 3Halveer de peper en knoflook. Smeer met de peper en vervolgens met de knoflook het bakje in. Laat de knoflook en de peper in het bakje liggen en schenk hier vissaus, water en suiker bij.
  • 4Maak de bladeren van de sla los. Snijd de harde stelen van de kruiden. Pak een rijstvel, leg hier wat sla en kruiden op en leg hier de banh Xeo op. Rol op en dip in de saus om een hap te nemen.
  • 5Smakelijk eten!