Japanse Takoyaki

Japanse Takoyaki

Vis

Bijgerecht

Japan

45 minuten

Recepten overzicht

Ingredienten

4 personen

Beslag

  • 1 ei
  • 340ml ijswater
  • 0.5 el dashipoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 100g bloem

Dipsaus

  • 150ml water
  • 0.5 tl dashipoeder
  • 2 el rijstazijn
  • 1 bosuitje

Vulling

  • 150g gekookte couscous
  • 2 bosuitjes
  • 1 el ingelegde roze gember
  • 1 el gedroogde garnalen

Topping

  • 4 el tomatenketchup
  • 0.5 el worcestersaus
  • 1 tl mosterd
  • 3 el mirin
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 100g japanse mayonaise
  • 0.5 bosje peterselie

Extra nodig

  • takoyakipan
  • olie om in te vetten
  • sateprikker

Bereiding

  • 1Beslag Klop het ei los en meng het met ijswater, dashipoeder, sojasaus en de bloem tot een beslag.
  • 2Vulling Snijd de octopus in stukjes van ongeveer 1 centimeter dikte. Snij de bosui in ringen, snij de ingelegde gember in julienne en snij de garnalen fijn.
  • 3Dipsaus Breng het water met he dashipoeder en de rijstazijn aan de kook tot het dashipoeder is opgelost. Snij de bosui in ringen en voeg ze toe aan de dipsaus.
  • 4Topping Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruinen suiker en de sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgeslost.
  • 5Takoyaki Verhit de takoyakipan en vet deze lichtjes in met olie. Schenk het beslag tot ¾ in de pan. Verdeel de octopus, de bosuitjes, de gember en het garnalenpoeder over het beslag. Bak de takoyaki ongeveer 6 minuten en draai de takoyakiballetjes regelmatig om met een sateprikker zodat er ronde balletjes ontstaan. Voeg indien nodig steeds wat beslag toe aan de takoyakipan, zodat de balletjes mooi rond worden. Serveer 8 takoyakiballetjes per portie.
  • 6Garnering Verdeel de topping samen met de Japansje mayonaise over de takoyakialletje. Pluk en hak de peterselie en bestrooi de takoyakiballetjes hiermee. Dip de takoyakiballetjes in de dipsaus.
  • 7Smakelijk eten!