Surinaamse bami

Ingredienten

4 personen

  • pak dun noodles
  • 2 a 3 kipfilets (in blokjes)
  • 1 ui (gesneden)
  • 5 grote theelepels marinade (zonder peper) of moksi marinade
  • 3 el zoute ketjap
  • 1 el geraspte gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • 6 takken soepselderij
  • 1 tl tuinkruiden bouillon of 1 a 2 maggi blokjes
  • snufjes witte peper
  • 1 el zonnebloemolie

Extra benodigdheden

  • Kookpan
  • Wok
  • Ruime schaal

Bereiding

  • 1Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bami goed uitlekken.
  • 2Als dat eenmaal gebeurt is dan een ruime schaal nemen om de bami te marineren. Dit doe je met 1 eetlepel zoute ketjap, 2 eetlepels helen/moksi marinade ketjap, een halve theelepel tuinkruiden bouillon, een snufje witte peper en pers 1 teentje knoflook. (LET OP: alleen de geperste knoflook gebruiken de rest even apart houden).
  • 3Dit alles goed met de bami vermengen het liefst met je handen goed mixen.
  • 4Neem een wok daarin de grote lepel olie. Als de olie warm is de gesneden ui en de theelepel tomaten puree bakken circa 1 a 2 minuten niet aan laten branden.
  • 5Daarna de kipfilet meebakken als die bijna gaar is voeg je de 2 eetlepels zoute ketjap, 3 grote eetlepels marinade, gember, een snufje witte peper en een halve theelepel tuinkruiden bouillon toe.
  • 6Laat dit alles ongeveer 5 minuten koken er moet een lekkere stroperige jus ontstaan voor de verdere bereiding van de bami.
  • 7Doe de helft van de kipfilet met jus in een kom en zet dit even apart.
  • 8Doe de helft van de gemarineerde bami in de wok en vermeng het met de kipfilet en jus.
  • 9Goed laten doorbakken en vervolgens de zelfde stap herhalen met de andere helft van de bami en de apart gezette kipfilet met jus.
  • 10Maak de bami af door selderij fijn te snijden en te mengen met de bami.
  • 11Smakelijk eten!