Vietnamese Pho

Ingredienten

4 personen

Pho

  • 2 uien
  • 2l runderbouillon
  • 500g runde stoofvlees
  • 250g kogelbiefstuk
  • 250g runde bal
  • 6cm verse gemberwortel
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 nootmuskaat heel
  • 1el suiker
  • 1el vissaus

Garnering

  • 1 ui
  • 75g taugé
  • 1 limoen
  • 4 takjes Thaise basilicum
  • 1el hoisin saus
  • 1el hete chilisaus
  • 3 bosuitjes

Extra nodig

  • Leeg theezakje
  • Anti aanbakpan of grillpan

Bereiding

  • 1Pel en halveer de uien. Kook de runderbouillon en voeg de helft van de uien en het stoofvlees toe en laat ongeveer 2 uur lang koken op laag vuur. Schep het schuim en vet weg.
  • 2Snij de gember in dikke plakken, blaker de ui, gember, steranijs. Kaneelstokjes en nootmuskaat om meer smaak vrij te krijgen. ( voeg eventueel een scheutje olie toe om het blakeren sneller te laten gaan. )
  • 3Schraap het teveel aan zwart van de uien en de gember. Stop de steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een theezakje. Voeg het theezakje samen met de geblakerde ingrediënten toe aan de bouillon en kook dit 2 uur.
  • 4Schep het vlees uit de bouillon.
  • 5Breng de bouillon op smaak met de suiker en vissaus, en voeg de runde bal in. Laat de pho ondertussen enkele uren koken op laag vuur. Hoe langer het trekt hoe meer smaak de pho krijgt.
  • 6Snijd het gekookte vlees en de kogelbiefstuk in repen.
  • 7Kook vervolgens de noedels gaar. Pel en snij de ui in dunne ringen.
  • 8Blancheer de taugé ongeveer 10 seconden en spoel het koud met water. Snij de limoen in stukken, pluk en snij de basilicum.
  • 9Verdeel de uienringen, taugé, basilicum en de limoen over een bord. Schenk de hoisinsaus en chilisaus in kleine bakjes en zet ze op het bord erbij. Snij de bosuitjes in ringen.
  • 10Verdeel de noedels over de soepkommen, daarop het rauwe en gekookte vlees met bosuitjes. Schenk de Pho erover. Serveer met het garnituur, zodat iedereen de pho naar eigen smaak kan brengen.
  • 11Smakelijk eten!