Noedels in tientallen soorten en maten

Net zoals bij pasta bestaan noedels ook in tientallen soorten en maten. Hete noedels, dunne noedels, dikke noedels en heel veel verschillende soorten smaken. We verkopen ze niet alleen los, maar ook in dozen, zodat u altijd genoeg noedels thuis heeft liggen.

Eiernoedels

Eiermie wordt gemaakt van tarwe en ei. Door deze ingrediënten hebben ze een gelige kleur. Het voordeel van deze Chinese mie is dat je het niet lang hoeft te koken. Je kunt deze veelzijdige noedels gebruiken in wok gerechten, soepen én in salades.

Udon

Udonnoedels worden gemaakt van tarwebloem. Deze Japanse noedels zijn dik en zacht. Ze zijn wit van kleur omdat er geen ei in is verwerkt. De noedels smaken heerlijk in roerbakgerechten en in de soep.

Konyakku/shirataki

Konyakkunoedels zijn witte, doorzichtige, glibberige noedels gemaakt van de
konjac-knol. Deze Japanse noedels zijn rijk aan vezels, maar bevatten toch weinig calorieën en koolhydraten. Nog een voordeel is dat deze noedels niet snel te zacht worden. Dit maakt ze ideaal voor in de Chinese fondue en in het traditioneel Japanse stoofgerecht sukiyaki.

Rijstnoedels

Rijstnoedels, ook wel rijststicks of ho fen, worden gemaakt van rijst. Ze onderscheiden zich van andere noedels door hun unieke smaak. Deze Chinese noedels zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Ze passen uitstekend bij een roerbakgerecht.

Sobanoedels

Sobanoedels worden gemaakt van o.a. boekweitmeel. Deze Japanse noedels zien er een beetje uit als volkorenspaghetti, maar ze hebben een licht nootachtige smaak. Je kunt deze noedels verwerken in de soep, maar ze zijn ook koud lekker met een sojasausje of als salade.

Ramen

Ramennoedels worden gemaakt van tarwe. Deze noedels zijn vaak gelig van kleur. Ramen is eigenlijk de naam van het gerecht Japanse noedelsoep. Je kunt ramennoedels ook gebruiken in roerbakgerechten.

Somen

Somennoedels worden gemaakt van tarwebloem. Ze zijn dun, elastisch, wit maar een beetje glazig. Deze Japanse noedels zijn heerlijk met een lichte dressing op basis van sojasaus of dashi. Ze smaken ook goed in een koude salade.