Pad Thai met garnalen

Pad Thai met garnalen

Vis

Hoofdgerecht

Thailand

25 minuten

Recepten overzicht

Ingredienten

4 personen

Gerecht

  • 400g rijstnoedels (weken in warm water)
  • 4 tl knoflook puree
  • 2 sjalotjes, fijn gehakt
  • 240g garnalen
  • 80g tofu, in blokjes
  • 4 eieren
  • 4 el arachide olie
  • 40g geroosterde pinda's, gemalen
  • 1 tl chilipoeder
  • 200g taugé
  • 1 limoen
  • 200g bieslook, fijn gehakt
  • 200g koriander, fijn gehakt

Kruidenpasta

  • 8 el Tamanrindepasta
  • 6 el vissaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl limoensap
  • 2 el zoete chili ketchup
  • 2 schijven palmsuiker, gehakt

Bereiding

Gewokte garnalen met rijstnoedels. Op smaak gebracht met een Thaise kruidenpasta.

  • 1Maak eerst de Pad Thai kruidenpasta: meng hiervoor 8 el tamarindepasta, 6 el vissaus, 2 el rijstazijn, 2 tl limoensap, 2 el zoete chili ketchup en 2 schijfje palmsuiker in een kom en zet even aan de kant.
  • 2Kook de rijststicks volgens de verpakking en giet af met koud water.
  • 3Verhit olie in een wok en roerbak de knoflookpasta en voeg de sjalot toe.
  • 4Roerbak vervolgens de garnalen 1-2 min tot ze roze zijn, doe de tofublokjes erbij.
  • 5Schuif de ingrediënten in de wok naar een kant en bak aan de andere kant 4 geklopte eieren (scrambled). Als het ei gaar is, meng je alles door elkaar in de wok.
  • 6Voeg nu de rijststicks toe en giet je zelfgemaakte Pad Thai kruidenpasta er overheen. Roerbak alles in circa 1 minuut door elkaar.
  • 7Strooi de helft van de gemalen pinda’s, verse Tauge en Chinese bieslook op de Pad Thai en roer het geheel.
  • 8Garneer met gemalen pinda’s, verse taugé, partje limoen, chilipoeder, bieslook en koriander blaadjes.
  • 9Smakelijk eten!