Japanse Miso Soup

Japanse Miso soep

Vegetarisch

Voorgerecht

Japan

30 minuten

Recepten overzicht

Ingredienten

2 personen

  • 500ml water
  • 10g gedroogde kombu
  • 100g shiitake
  • 30g spinazie
  • 75g tofu
  • 2 bosuitjes
  • 1.5 el witte miso pasta (45g)

Bereiding

  • 1 Vul een kookpan met 500 ml water. Voeg hier de 10 gram kombu aan toe. Laat dit voor 10 uur staan in de koelkast. Voor een snellere dashi: laat de kombu 3 uur weken in de pan water. Zet het voor 20 minuten op midden hoog vuur. Laat het niet koken! Zet het vuur uit. Zeef de dashi en doe dit weer terug in de pan.
  • 2Snij het geweekte zeewier in stukjes. Snijd ook de shiitake in plakjes of in partjes en de tofu in blokjes. Dit kan allemaal bij de dashi, samen met het handje spinazie.
  • 3Snijd de bosui in ringen, maar scheid de witte ringen van de groene. De witte ringen kunnen ook in de pan, de groene houd je even opzij.
  • 4Zet de pan weer op midden hoog vuur en kook het voor 2 minuten. Haal de pan weer van het vuur.
  • 5Meng twee eetlepels van de dashi met de miso pasta in een apart schaaltje. Voeg dit mengsel toe aan de pot en meng het goed. Garneer met de groene bosui ringen en eet het direct op!
  • 6Smakelijk eten!